Azja kojarzy nam się z intensywnym zapachem przypraw i korzeni kupowanych na lokalnym targu, smakiem ostrej, czerwonej papryki i prawdziwą feerią barw mieniących się na talerzu. Na tym tle oszczędna i wysmakowana kuchnia japońska wydaje się czymś zupełnie wyjątkowym.
Surowe ryby, świeże warzywa i grzyby podawane w towarzystwie lekko kwaskowego ryżu, przełamane ostrą imbirową nutą, tworzą niepowtarzalną kombinację. Znawcy mówią, że japońska kuchnia podarowała światu nowy, nieznany dotąd smak. Niełatwy do określenia, wymagający wielkiego kunsztu kucharza i idealnej równowagi pomiędzy wszystkimi składnikami. Nagrodą w tej szalenie trudnej sztuce jest sushi, perfekcyjnie zbalansowane, zaskakujące w smaku i kuszące swoim wyglądem.
My wierzymy, że Ci, którzy raz rozsmakują się w specjałach japońskiej kuchni, zawsze już będą do niej wracać.
Copyright © Mat Sp. z o.o. All rights reserved
Wersja polska | English version | Tomo Sushi na Facebooku