W języku japońskim Tomo oznacza bliskiego człowieka, przyjaciela. Dla nas to słowo ma ogromną wartość. Jest obietnicą dotrzymania przyjaźni i spokojną przystanią, którą budujemy dla poszukujących ukojenia.
Tomo powstało z pasji, którą pragniemy dzielić z naszymi przyjaciółmi. Z pasji odkrywania, bo mamy odwagę wraz z nimi poznawać nowe smaki, z pasji poszukiwania, bo wierzymy, że każdy dzień może przynieść ważną i cenną naukę oraz z pasji podróżowania, bo wciąż jesteśmy ciekawi innych miejsc i ludzi.
Zależało nam, aby Tomo Sushi w Warszawie było unikalne, miało swój wyrazisty styl i charakter. Zależało nam na tym, aby Tomo wyróżniało się na tle innych. Dlatego właśnie w naszej restauracji znalazły się tylko najszlachetniejsze gatunki drewna i kamienia oraz unikalna, ręcznie robiona ceramika.
Wierzymy, że w takim wnętrzu najlepiej sprawdzą się proste, ale jednocześnie wyjątkowe w smaku potrawy. Dlatego naszych przyjaciół zapraszamy na sushi, niezwykłą ucztę, w której udział biorą wszystkie zmysły. Przygotowywanie dań jest rytuałem, każdy ruch, każdy detal mają ogromne znaczenie dla smaku, zapachu i wyglądu.
Wkładamy w to całą swoją pasję, bo sukces w japońskiej kuchni polega na osiągnięciu idealnej równowagi wszystkich smaków.